Kerstfoto actie - Shop4nop

Bij deze deel ik op verzoek van Shop4nop een flyer met jullie voor het laten maken van een kerstfoto.

nieuwsbrief november 2023

Bij deze deel ik de nieuwsbrief van november met jullie. In deze nieuwsbrief lezen jullie o.a. informatie over: verkeersveiligheid, sinterklaasfeest, taak van de vertrouwenspersonen, kerstviering en een oproep wat betreft de schooltijden. Veel leesplezier en een goed weekend gewenst.

Afscheid juf Dorien

Dorien is sinds vorig jaar als vrijwilligster aan onze school verbonden. Ze begeleidt kleine groepjes kinderen. Helaas verhuist ze naar Zwolle en moeten wij haar missen.

Vandaag verrasten we juf Dorien met een lied en cadeau. Morgenochtend is Dorien er nog.

Nieuwsbrief oktober 2023

Bij deze deel ik de nieuwsbrief van oktober met jullie. In deze nieuwsbrief lezen jullie o.a. informatie over: Kanjertraining, Gezin-school-kerk week, mediawijsheid en ons jaarplan '23-'24. Veel leesplezier!

Hulstnieuws oktober 2023 (1)
Dierendag!

Samen met de Hoge Weerdschool en de Buurtkabouters hebben wij een gezamenlijke ochtend op woensdag 4 oktober: dierendag! We gaan deze dag van 10 tot 12 uur samen een spelcircuit doen en komen in en rond het gebouw langs veel leuke dierenspellen/activiteiten. De uitnodiging is vandaag op papier meegegaan, maar bij deze ook digitaal. We gaan er een leuke dag van maken!

nieuwsbrief september

Bij deze deel ik de nieuwsbrief van september met jullie. In deze nieuwsbrief lezen jullie o.a. informatie over de kinderboekenweek, filmmiddag en -avond, EHBO aan kinderen en onze flessenactie voor kinderkoor Watoto. Veel leesplezier en een goed weekend gewenst!

Hulstnieuws september 2023
Nieuw: het oudercafé

Beste ouders/ verzorgers, 
 
Allereerst zal ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Ria Lieferink en ik ben leerkracht op ’t Mozaïek in Vaassen, een andere school van ProCon. Maar, naast voor de klas staan in mijn gezellige groep 7, ben ik ook coördinator ouderbetrokkenheid binnen ProCon. Wellicht heb je mijn naam al eens voorbij zien komen rondom de ouderpanels die we het afgelopen jaar hebben georganiseerd.  
 
Dit jaar zullen we wederom verschillende ouderpanels organiseren, we vonden het prettig om samen na te denken over verschillende onderwerpen. Maar we willen dit jaar ook starten met iets nieuws: het oudercafé!  
 
Het oudercafé is een avond met een informeel karakter (lees: koffiedrinken) waarop je andere ouders uit de klas van jouw kind kan ontmoeten. Waarom? Natuurlijk is het gezellig om elkaar te ontmoeten en fijn om te weten bij welke leerlingen (en ouders) je kind in de klas zit.  
Maar daarnaast zorgt contact tussen ouders voor meer onderling begrip en verbondenheid.  
Investeringen in deze contacten verdienen zichzelf ook terug: onderzoek wijst uit dat ouders die elkaar kennen, elkaar aanspreken en zo elkaar kunnen helpen. Vaste ouder-oudercontacten versterken zelfs de sociale textuur rond een klas en school.  

 Voor de organisatie van deze oudercafés zoeken we hulp! Hoe? 
We zoeken uit elke klas 1 of meerdere ouders (een groepje is ook prima) die het oudercafé voor de klas van zijn/haar kind wil organiseren.  
Dit klinkt misschien ingewikkelder en tijdrovender dan het is, het houdt het volgende in: 
* Je plant een datum en tijd  
* Je bepaalt een locatie, het meest voor de hand liggend is gewoon het klaslokaal van je kind 
* Deze datum communiceer je met de desbetreffende ouders 
* Deze datum communiceer je met de directie, mocht het ’s avonds zijn dan moet de school wel geopend zijn 
* Misschien wil je een invulling aan de avond geven, maar alleen koffiedrinken is natuurlijk ook prima!  
 
Help jij mee? Wil je dit dan laten weten door te mailen naar rlieferink@pcbsmozaiek.nl  en wil je daarbij de naam van de school en de groep van je kind vermelden?  
 
Mocht je nog vragen hebben dan ben ik natuurlijk te bereiken via bovenstaande mail, maar je kan ook bellen naar ’t Mozaïek en vragen naar mij of naar Mariëtte Veldkamp, telefoonnummer 0578 573 250
 
Hartelijke groet, 
Ria Lieferink  

Gestart!

Gisteren zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen. Enthousiaste kinderen die volop meededen!

We luisterden naar het prentenboek " Ben jij een cheetah" en hadden een gesprek over wat de cheetah allemaal meemaakte ( met denkvragen). We speelden smartgames ( alleen of samen) waarbij we zelf of samen uit moesten zoeken hoe het spel werkte ( hulp vragen, zoeken naar uitleg op internet). En de kinderen bedachten onderwerpen waarover ze wilden leren.


De komende weken zullen we " iets" ontwerpen om in de kinderboekenweek met heel groep 4/5/6 te doen. Ze denken hier deze week over na. Het thema van de kinderboekenweek is " Bij mij thuis".


Tijdens elke bijeenkomst komen er in ieder geval 3 onderdelen aan bod: zelfbeeld, leren leren en projectmatig werken. Volgende week donderdag komen we opnieuw bij elkaar.

Startpunt IPC

Vandaag zijn we begonnen met het nieuwe IPC-thema genaamd: ‘tijddetectives’ 🔍.

Als tijddetective doe je onderzoek naar sporen van het verleden. Om die reden hebben de leerlingen vandaag de rol van archeoloog aangenomen.

Als echte archeologen hebben we opgravingen gedaan en wat hebben we veel gevonden en wat waren ze enthousiast! 😁

Aankomende vier weken gaan we nog veel meer onderzoek doen en hopen zo veel nieuwe informatie en vaardigheden te leren!

Expositie Grote Kerk

Mooi te zien hoe creatief onze leerlingen kijken naar kunst. Volop aandacht voor de werken en de poëzie werd mooi voorgelezen. Terug naar school met mooie schetsen om verder aan te werken.